Home » FOTO: Det latviske basketlaget ødelegger Romania i den første PK-prekvalifiseringskampen i 2023

FOTO: Det latviske basketlaget ødelegger Romania i den første PK-prekvalifiseringskampen i 2023

by Russell Crowe
Kamp for landslaget i basketball mot det rumenske laget

Det latviske basketlaget for menn startet forkvalifiseringsturneringen til verdensmesterskapet i 2023 på lørdag, og ødela Romania i Riga.

Latvia beseiret Romania med 108:72 (37:16, 20:9, 29:22, 22:25).

Det latviske laget startet kampen med en pause på 21:0 frem til begynnelsen av det femte minuttet, og skisserte styrkebalansen.

Praktisk talt

Ukjent eller privat anrop – er det trygt å svare?

15 timer

Nyheter

Urbanovich: Vi må forberede oss på hva som kan skje hvis …

20 timer

Cocktail


«OG Det er så ekkelt å se så frekke folk! »

15 timer

Les andre nyheter

I løpet av denne tiden skjøt Dairis Bertāns tre trepoengsskudd, og la et ekte frispark til ett. Dāvis Bertāns tok et langskudd med frispark, men fem poeng sto på Arta Ates konto.

Resultatet av en forskjell på 30 poeng ble nådd i det 18. minutt etter to eksakte straffekast av Artūrs Strautiņš (55:24), men en ledelse på 40 poeng etter et to-poengs skudd av Marek Meyer 42 sekunder før slutt. tredje kvartal (84:44).

ANDRE LES NÅ

Som et resultat av de større forskjellene nådde Latvia det 36. minutt etter Artūrs Kurucs to-poengsskudd: 99:53.

På det latviske landslaget, Jānis Strēlnieks til side, scoret alle de andre basketballspillerne poeng. Tre spillere scoret 15 poeng hver: Andrejs Gražulis, Rihards Lomažs og Dairis Bertāns, som også ga seks assist. 14 poeng for Dāvis Bertāns, 11 poeng for Mārtiņš Meiers og Klāvs Čavaras, som hadde fem returer. Strautiņš akkumulerte i mellomtiden ni poeng og returer.

Bare Lucas Tohatan, som fikk 17 poeng, overskred tipoengsgrensen for rumenerne.

I fortsettelsen av konkurransen på «Arena Riga» skal det latviske laget konkurrere med Romania 11. august og Hviterussland 8. og 12. august.

Etter to-runders turnering vil de to beste lagene fortsette å kjempe om en billett til verdenscupfinalen i november.

Konkurransen i de tre andre gruppene starter 12. august.

Etter en fire års pause meldte Dāvis Bertāns seg tilbake til den nasjonale enheten, og etter en pause på to og et halvt år, Jānis Strēlnieks. De tre spillerne, Rinald Malman, Anriy Miske og Werner Koh, hadde ingen offisiell kamperfaring på landslaget før kampen med Romania.

15 spillere har deltatt i den latviske herrelandslagets turnering i basketball. Av de 16 basketballspillerne som deltok i treningsprosessen, vil ikke Oskars Siliņš delta i prekvalifiseringsturneringen. Rolands Šmits og Aigars Šķēle ble tidligere fjernet fra listen over kandidater på grunn av skader.

Det rumenske laget har ankommet Riga med 14 spillere. Trener Tudor Kostesque har 13 spillere fra syv rumenske klubber, samt Emanuel Kate, medlem av Murmán UCAM-senteret i Spania.

I testkampene spilte rumenerne to ganger med det østerrikske laget: 58:79 og 73:68.

Så langt har herrelagene fra Latvia og Romania spilt fem kamper og latvierne har vunnet alle. I kvalifiseringsturneringen til EM i 2012 var Latvia overlegne med 89:53 og 85:77, i 2014 med 88:65 og 82:70, men i 2017 vant de prøvespillet med 98:68.

Det latviske herrelaget begynte å forberede seg til forhåndskvalifiseringsturneringen for verdensmesterskapet i 2023 i midten av juli.

RELATERTE INNLEGG

I forberedelsesfasen besto det latviske laget en test og en treningskamp med landslagene i Sveits og Slovakia. Seirene som ble vunnet i testkampene var på henholdsvis 85:66 og 91:84, latvierne var overlegne i treningskampene med 84:49 og 85:81.

Finalen i VM i september 2023 finner sted i Japan, Indonesia og Filippinene.

Sammensetning av det latviske landslaget for deltakelse i prekvalifiseringsturneringen for verdensmesterskapet 2023:

Jānis Strēlnieks (Kaunas “Žalgiris”, Litauen), Kristers Zoriks, Artis Ate, Anrijs Miška (alle – “VEF Rīga”), Verners Kohs (“Liepāja”) Dairis Bertāns (Sevilla “Real Betis”, Spania), Rihards Lomažs ( Denizli (Yukatel Merkezefendi, Tyrkia), Arthur Kuruch (Vitoria-Baskonia, Spania), Artur Strautin (Unahotel, Reggio di Emilia, Italia), Davis Bertan (Washington Wizards, NBA), Marek Meier (Perm, Parma), Russland), Andrejs Gražulis (Alma Trieste, Italia), Rinalds Malmanis (UCAM, Murcia, Spania), Klav Chavars (Astoria, Bydgoszcz, Polen), Mārtiņš Meiers (Elan, Chalon-sur-Saone, Frankrike).

Emner

You may also like