Home » Scener fra Squid Game-serien i dataspill? Kreativitetens grenser er igjen brutt

Scener fra Squid Game-serien i dataspill? Kreativitetens grenser er igjen brutt

by Russell Crowe

Squid Game debuterte på Netflix-plattformen i september og nådde nesten umiddelbart toppen av rangeringen, fordi det for øyeblikket er den mest sette serieproduksjonen i verden. Ifølge Netflix er serien på vei til å bli den mest sette produksjonen i historien til VOD-plattformen.

Arbeidet til koreanske forfattere beskriver skjebnen til 456 forskjellige mennesker som på grunn av enorme økonomiske problemer havnet i en livsfelle. En dag tilbys alle et mysteriespill. Et spill med 45,6 milliarder sørkoreanske gevinster på spill. Ingen vet med sikkerhet hva den sanne hensikten med alt dette er, men en stor sum penger frister nok for folk som konkurrerer i en serie klassiske og velkjente barnespill. Det er bare ett problem: straffen for å tape er høy … døden.

Den koreanske serien, som består av 9 episoder, minner om den velkjente Battle Royale-modusen fra dataspill, der bare de beste, de smarteste og de mest vedvarende hensynsløse klarer å endelig overleve.

Dataspillere plukket opp temaet og på bølgen av popularitet til Squid Game bestemte de seg for å tilpasse noen scener fra serien til forskjellige dataspill.

En av brukerne prøvde å lage spillet «Green Light, Red Light» i den populære Epic Games-produksjonen – Fortnite. Alt takket være den kreative modusen til spillet som lar deg tilpasse kartet og mange andre alternativer etter din smak.

Minecraft, som av mange anses å være et spill hovedsakelig for de yngste fans av dataunderholdning, har også blitt tilpasset dette barnespillet, som er i ferd med å bli et sant symbol på popkultur. Temaet ble tatt opp av flere YouTubere som tok opp innhold i en produksjon som ikke mister popularitet: Minecraft.

På Roblox, som også spilles av yngre generasjoner av spillere, var det takket være «custom»-modusen mulig å gjengi den nevnte barnemoroen ganske trofast. Det er sant at kombinasjonen og konvensjonen av eventyrgrafikk kombinert med en så mørk og morderisk atmosfære virker merkelig, men det er umulig å nekte skaperne av kreativitet i dette tilfellet.

Squid Games popularitet nådde til og med strømmesiden Twitch.tv, der mange skapere tok opp serietemaer og begynte å tilpasse scener fra hitserien til forskjellige spill.

Et slikt eksempel er den kjente karakteren i den virtuelle verden – Felix «xQcOW» Lengyel, som under sin direktesending deltok i barnespill til døde i nevnte Roblox. Det er verdt å merke seg at kanadieren ble sett live av nesten 50 000 mennesker.

Som du kan se, har den enorme populariteten til Squid Game blitt sterkt sammenvevd med dataspillverdenen. I dette tilfellet er kreativiteten til spillerne også prisverdig, siden den bidro til alt dette og tillot oss å bryte visse etablerte mønstre.

You may also like