Home » Skihopp. Norges 13 år gamle Alvin Le hoppet 135 meter på Lillehammer

Skihopp. Norges 13 år gamle Alvin Le hoppet 135 meter på Lillehammer

by Russell Crowe

Alvin Le trener Nordic Combined, som er en kombinasjon av skihopp og langrenn. For et titalls dager siden fikk han muligheten til å hoppe for første gang i en stor bakke på Lillehammer med et byggepunkt på 123m, noe han skrøt av i sosiale medier.

Forsøkene hans, 123 m og 135 m, vekket interesse hos lokale medier.

«Utrolig» avstand

– Det første hoppet var overraskende bra. Jeg var litt nervøs, men jeg ble vant til bakken – sa Alvin Le i «Dagbladet». – Og den andre? Jeg synes det er veldig deilig å ta et så godt hopp – la han til.

En norsk avis kalte 13-åringen «supertalent» og 135-metersdistansen «utrolig», og bemerket at han kun var 11 meter kortere enn rekordholder Simon Ammann. Imidlertid satte sveitseren, en fire ganger olympisk mester, rekord i 2009 under verdenscupkonkurransen fra den mye lavere utgangsbjelken, noe som betyr at han hadde en lavere inngangshastighet.

Alvin Le tenkte først på skihopping da han så Anders Jacobsen i aksjon, den gang en tidligere skihopper, vinner av 4-Hills-Tournament i 2007. Han var ni år gammel og foreldrene var fulle av tvil.

«Vi var skeptiske til å hoppe fordi han knapt lærte å gå langrenn,» minnes far Hoang Le.

Trener imponert

Alvin Le gjorde sitt første hopp i en stigning på fem meter. Han falt, men ble ikke motløs. I tillegg til å trene nordisk kombinert driver han med friidrett og spiller også fotball.

Treneren hans Kristian Forseth Karlsen, tidligere skihopper, er imponert over veilederens evner. – Han er et stort talent. Du kan gå så langt du vil. Ja, han kan også miste interessen for sporten, men det tror jeg ikke vil skje, sier han.

Han understreker at han ikke har tenkt å presse 13-åringen.

Forfatter: kz
/
Kilde: eurosport.pl, dagbladet.no

You may also like