Home » Vi så Ghost Recon Frontline. Ubisoft ønsker å finne opp Battle Royale på nytt

Vi så Ghost Recon Frontline. Ubisoft ønsker å finne opp Battle Royale på nytt

by Russell Crowe

Frontline er et spill utviklet av Ubisoft Bucharest. Den eldste filialen til et fransk selskap utenfor hjemlandet. Så langt har rumenerne i hovedsak bistått i andre avdelingers prosjekter, blant annet med flerspiller i Ghost Recon: Wildlands. Nå bestemte de seg for å bruke den tidligere ervervede erfaringen til å lage sitt eget online skytespill. Et battle royale-spill som teoretisk sett ikke tilhører denne sjangeren.


Foto: Ubisoft

Den grunnleggende frontlinjemodusen har blitt kalt Expedition. Mer enn hundre spillere deltar i det, fordelt på lag på tre. Målet er å samle tre etterretningspakker og deretter unnslippe slagmarken ombord i et helikopter. Problemet er at så snart vi prøver å rømme med de verdifulle funnene, vil alle de andre deltakerne i kampen bli informert om det. Så det er to veier til seier. Vi kan fokusere på å lete etter materialer eller vente på at våre rivaler skal finne dem og deretter drepe dem mens vi rømmer. Her kan du se mye PVP-inspirasjon fra et annet Ubisoft-spill, Tom Clancy’s The Division.

Interessant nok vil ikke spillefeltet som er tilgjengelig under underholdning reduseres, som i tilfellet med PUBG eller Fortnite. Dette betyr at selv om ett lag vinner, kan andre spillere fortsatt overleve, for eksempel ved å gjemme seg i busker. Frontline kan neppe inkluderes i Battle Royale-sjangeren. Bare vinneren overlever ikke. I praksis betyr imidlertid et stort kart og hundre spillere sannsynligvis et veldig likt spill.


Foto: Ubisoft

I løpet av spillet vil vi kunne dirigere en leiesoldat som tilhører en av de tre klassene: speider, stormtrooper og støtteenheter. Hver av dem vil ha en aktiv ferdighet, tre passive ferdigheter og to gadgets. Før spillet vil vi velge vårt foretrukne sett med helteferdigheter og gjenstander fra en større gruppe. På denne måten kan vi lage flere alternative versjoner av hver klasse og bytte mellom dem i løpet av spillet.

TAC-støttesystemet virker også veldig interessant. Når vi oppfyller de aktuelle betingelsene under kampen, kan vi kalle en utgivelse som inneholder nye våpen og dingser, men også spesielle elementer som endrer betingelsene på kartet. Et eksempel på sistnevnte er ditt eget snikskyttertårn. Bygget på rett sted kan den fullstendig endre kampens skjebne og gi en stor fordel over fienden. Du kan se litt inspirasjon til å bygge et tårn i Fortnite her.


Foto: Ubisoft

Ekspedisjon vil ikke være den eneste tilgjengelige modusen i spillet. For de som leter etter et raskere spill, den såkalte kontrollmodusen, der to lag på ti personer kjemper om å dominere kartet. Under spillingen vil alle kjente ekspedisjonsvåpen og -evner være tilgjengelige.

Under presentasjonen understreket skaperne av spillet gjentatte ganger at hovedmålet er å gi spillerne muligheten til å ta så mange avgjørelser som mulig. Ifølge dem kan hvert problem i Frontline løses på mange forskjellige måter. Alt takket være variasjonen av klasser og det store antallet verktøy som er tilgjengelig. Vil de lykkes med å nå dette målet og vil spillet bli en suksess? Det har definitivt potensial til å gjøre det. På den ene siden er den forskjellig nok fra konkurrentene, og på den andre siden inneholder den mange gode og velprøvde løsninger kjent fra andre titler. Den gjentar kanskje ikke suksessen til CoD: Warzone, men den skal yte mye bedre enn Ubisofts mislykkede Hyper Scape utgitt i fjor. Ghost Recon Frontline-utgivelsesdatoen er ennå ikke kunngjort, men lukket beta-testing vil først begynne i Europa 14. oktober.

Vi oppfordrer deg også til å lytte til en episode av Technically Thing Taking-podcasten, der vi bryter ned de heteste temaene knyttet til ny teknologi i hovedfaktorer.

You may also like