Home » Angrepet forblir tomt, de latviske hockeyspillerne taper mot Sveits i testkampen. Utvalgt / Artikkel

by Russell Crowe

Andris Džeriņš ble kåret til den beste av det latviske laget. De to landslagene møtes igjen på lørdag når kampen spilles i OL-idrettshallen tilrettelagt for hockey.

Det sveitsiske laget ble ledet av Dario Simions i det 9. minutt, som nådde 2:0 i starten av andre periode. Midt i andre tredjedel scoret også sveitserne et tredje mål.

Dario Simions scorer kampens første mål

Det latviske laget hadde mer kontroll over pucken i raskt spill, men ingen av lagene klarte å skape farlige angrep før i midten av den første tredjedelen. Sveitseren avslørte resultatet etter et innkast i angrepssonen: Pucken traff Simion, som slo keeper Ivars Punnenovs fra kort uhindret avstand.

Ronald Ķönni hadde den beste sjansen for hjemmelaget i første periode, men klarte ikke å slå den sveitsiske keeperen Reto Berru. Sveitseren var nær scoring bare minutter før pause, men Punnenov reddet to ganger.

Første tredje episode

Angriperen Mārtiņš Karsums sa til latvisk TV etter den første tredjedelen at lagene spilte i et godt tempo, men at det latviske laget bommet på et innkast.

Dario Simions ankommer Sveits 2:0

I en lignende utfallssituasjon doblet Simions sin scoring umiddelbart etter pause. I det sveitsiske angrepet holdt pucken seg i Punnenovas målfelt, men etter Oskar Cibulsks mislykkede forsøk på å kaste pucken, havnet den på Simions stolpe.

Sveits dominerer 3:0

Midt i andre periode klarte Kilian Mote å dytte pucken i nettet fra blokka før Punnenov klarte å flytte seg over på andre siden av målet.

Andre tredje episode

Latverne brukte en viss periode med mer kraft i andre halvdel av tredje, men angrepet manglet presisjon og Berra fungerte perfekt.

Intervju med Ralph Freiberg

Forsvarsspiller Ralfs Freibergs innrømmet etter den andre tredjedelen i et intervju på latvisk fjernsyn at flere hockeyspillere spiller sin første testkamp for landslaget, derfor kan de ikke gjøre feil. Han la til at det er bedre å gjøre feil i testspill. Freiberg på sin side beskrev Sveits som den tøffeste motstanderen i verdensmesterskapet.

I begynnelsen av tredje periode ble Punnenov erstattet av Jānis Kalniņš, som umiddelbart fikk muligheten av sveitserne.

Etter regelbruddet i midten av perioden traff Kaspars Daugaviņš smertefullt fortauskanten, som bare gikk til reservebenken etter pause, selv om laglegen dro til banen for å vurdere tilstanden hans. Det latviske laget klarte ikke å snu sjansen til å spille i flertall til et farlig angrep.

På slutten av kampen spilte eierne av banen i femte til tre i mindre enn ett minutt, men flertallet utnyttet ikke.

Etter kampen sa Daugaviņš i et intervju på latvisk fjernsyn at laget hadde en vanskelig treningsprosess, men at det sakte skyter fart og må bli enige om taktikk. «Vi må begynne å spille hockey, ikke bare isfiske,» la Daugaviņš til.

Han regner også med at i verdenscupen må laget klare å komme seg i vanskelige situasjoner, fordi det ikke vil være tilskuere på tribunen.

Uavhengig av utfallet av kampen, etter tre tredjedeler, fullførte lagene overtid og en serie med skyting etter kampen.

Kaspars Daugaviņš tar ikke straffe

I tillegg dømte dommeren en straff for et brudd mot Uvi Balinski, som Daugaviņš ikke tok.