Home » Den autonome båten skal hjelpe til i kampen mot ulovlig fiske. Daphnes muligheter presentert i videoen

Den autonome båten skal hjelpe til i kampen mot ulovlig fiske. Daphnes muligheter presentert i videoen

by Russell Crowe

Autonome skip (aka USV) er ikke noe nytt og nylig har vi blant annet omtalt prosjektet til de britiske selskapene Huntington Ingalls Industries eller Sea-Kit og konseptet med nullutslippsyachten «Norway» designet av Kurt Strand Design studio. Båt laget av Åpent hav-robotikk er en ny type enheter beskrevet i tidligere artikler, hvorav hovedoppgaven er å bekjempe ulovlig fiske. Et team på 12, ledet av Julie Angus, for tiden administrerende direktør og medgründer av oppstarten, presenterte nylig ideene sine sammen med to andre selskaper (ThayerMahan og Marine Advanced Robotics).

Daphne, fordi det er det vi vil fokusere på i dette innlegget, det er en utvikling av et tidligere prosjekt av selskapet kjent som Datautforsker. I løpet av tre dager gjennomgikk skipet en rekke tester i kanadisk og amerikansk stillehavsfarvann. Enheten kjennetegnes hovedsakelig av sine små dimensjoner: hele enheten veier mindre enn 100 kiloOg takket være den modulære strukturen kan operatøren skifte ut motoren eller batteriene som brukes til å drive den elektriske motoren på noen få minutter.

Den kraftigste versjonen kan bevege seg kontinuerlig med en hastighet på 18 knop (ca. 33 km/t) i 2,5 timer. – alt takket være et oppladbart batteri med en kapasitet på 10,5 kWh. Solcellepaneler skal tillate Daphne å gå på vann i mange måneder, i hvert fall i prinsippet, fordi alt avhenger av værforholdene. Ingeniørene er imidlertid håpefulle og understreker at jEnheten kan takle ulike forhold.som du kan se i et av de vedlagte materialene.

Til tross for de store bølgene, for en så liten båt, går enheten tilbake til startposisjonen uten problemer for å fortsette cruiset. Daphne spores fra et spesielt kontrollrom – Derfra kan operatøren behandle dataene hentet fra alle typer sensorer eller kommunikasjonssystemer (radio, satellitt eller mobilnett). Systemene som brukes vil også tillate observasjon av havbunnen og påvisning av store gjenstander i vannet (f.eks. isfjell) som utilsiktet kan true andre enheter.


Foto: Open Ocean Robotics

Det er ennå ikke kjent når Open Ocean Robotics-designet vil gå i aktiv tjeneste. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) og California Department of Fish and Wildlife (CDFW)hvem som startet forsøkene har allerede publisert 12,7 millioner dollar (nesten 53 millioner PLN) for utvikling av et autonomt patruljebåtprogram som bruker fornybare energikilder. Den neste testfasen vil finne sted utenfor kysten av California eller Hawaii.

Samtidig vil vi minne deg på at folkeavstemningen Tech Awards 2021 er i gang, der du velger de beste smarttelefonene, TV-ene, spillene og andre nye teknologier. Det er spesielle premier for å stemme!

You may also like