Home » Harijs Vītoliņš vil trene det latviske hockeylaget til minst juni 2023

Harijs Vītoliņš vil trene det latviske hockeylaget til minst juni 2023

by Russell Crowe

Harijs Vītoliņš har fått mye erfaring i arbeidet til en trener, som nå er klar til å bli brukt som sjef for det latviske hockeylaget.

Foto: Metzel Mikhail / TASS / Scanpix / LETA

Gints Narogs, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

Harijs Vītoliņš skal trene det latviske hockeylaget til minst juni 2023, under hvis ledelse landslaget vant retten til å delta i vinter-OL i Beijing i februar.

Historier

Det ble avslørt at det verken var ett heroisk slag der toppen av de tyske stridsvognene ble stoppet, eller 28 Panfilovians – sannheten om Operasjon Typhoon

5 timer

Nyheter


Det funket Spolitis: «Pandemien har vist veldig tydelig hva som skiller samfunnet vårt …»

19 timer

Nyheter

FOTO. Latviere har klart å fange vakre fugler som forblir i Latvia en kort stund i fotoseanser.

22 timer

Les andre nyheter

Vītoliņš tok roret i slutten av juli, og scoret tre seire for laget i OL-kvalifiseringen. Før det hadde spesialisten en muntlig avtale med det latviske hockeyforbundet (LHF) om at å få en OL-billett ville bety en fortsettelse av samarbeidet, som nå er omgjort til en toårskontrakt med mulighet for å forlenge den med én sesong mer.

Hvis den svarte katten ikke fungerer sammen, vil Vītoliņš lede det latviske laget ikke bare i Beijing-OL, men også i to verdensmesterskap: i 2022 i Tammerfors (Finland) og et år senere i St. Petersburg (Russland). . Avtalen utelukker ikke at Harry også skal jobbe i klubben, for en trener i daglig trening er fortsatt et bedre alternativ enn å jobbe med et landslag, sier LHF-president Aigars Kalvītis.

ANDRE LES NÅ

Foreløpig har ikke Vītoliņš kontrakt med noen klubb, så det er planer om å hjelpe trenerne til U-18- og U-20-lagene med å utvikle den nye troppen. «Vi vil ta hensyn til et bredere spekter av spillere for å skape mest mulig konkurranse på landslaget. To år er det optimale tidspunktet for å gjennomføre noe.

Jobben min inkluderer også å utvikle langsiktige spillere, som å hjelpe til med overgangen til voksenhockey. Vårt oppdrag er å skape spillere på høyt nivå for fremtiden. Målet i alle aldersgrupper er å skape kvalitet, sier Vītoliņš.

RELATERTE INNLEGG

Den første store utfordringen er selvsagt Beijing, hvor også hockeyspillere fra National Hockey League (NHL) skal spille. «Å delta i turneringen med de beste er en ære.

Vi har en lidenskap for å vise hva vi kan i sammenheng. Det blir en ekte turnering hvor du kan se domenet og den virkelige situasjonen til hockey, legger treneren til. Det er planlagt en testturnering for landslaget i november, hvor motstanderne blir dansker, nordmenn og et annet lag, i desember inviteres vi til prøvekamper i Sveits.

Emner

You may also like