Home » Høye priser i Polen? Det er noe vi betaler mindre for enn andre

Høye priser i Polen? Det er noe vi betaler mindre for enn andre

by Russell Crowe

EU-kommisjonen har laget en rapport om prisene på Internett-tilgang i 27 EU-land i 2020. Den viser at Internett i Polen er billig og at konvergerende tjenester til og med er de billigste i hele EU.

Mens du utarbeider rapporten Faste og mobile bredbåndspriser i Europa 2020, EU-kommisjonen tok hensyn til data fra prislistene til de viktigste fast- og mobilnettleverandørene valgt fra 27 land i EU, samt Storbritannia, Norge, Island, USA, Japan og Sør-Korea . Når det gjelder Polen er operatører som f.eks UPC Polska, Netia, Vectra, Multimedia Polska Jeg oransje når det gjelder faste linjer og oransje, Q4 Jeg Polkomtel når det gjelder mobillinjer. Prisene ble sammenlignet i euro, inkl. Kjøpekraftsparitet.

Se: SpeedTest.pl annonserte hvilken operatør som hadde raskest Internett i november
Se: Speedtest Global Index september 2021: Internett i Polen og resten av verden

Fasttelefon internett

Prisene for fastnetttilgang ble sammenlignet på tvers av fem hastighetskategorier: opptil 12 Mb/s, 12-30 Mb/s, 30-100 Mb/s, 100-200 Mb/s og mer enn 200 Mb/s. Prisene på den autonome Internett-tjenesten og den kombinerte Internett-tjenesten med fasttelefoni, samt med fasttelefoni og TV, ble analysert separat. Det viste seg at de har de laveste prisene i Polen i enkeltkategorier. Vectra og Netia. Detaljer i diagrammet nedenfor.

EU-rapport om fastnettpriser på internett

Det er imidlertid ikke den billigste i Polen. De laveste prisene i 2020 var i land som Romania, Litauen, Bulgaria Jeg Latvia. Til gjengjeld er de dyreste landene i forhold til fastnettpriser Kypros, Belgia, Irland Jeg Portugal.

Konvergerende tjenester

I EC-rapporten presterte Polen bedre når det gjelder konvergerende tjenestepriser. Disse viste seg å være de billigste. I Polen og i Romania. I sin tur er de dyreste landene Kypros, Belgia Jeg Portugal.

EU-rapport om konvergerende tjenestepriser

Mobilt Internett

Når det gjelder mobil Internett-tilgang, ble prisene også analysert i flere kategorier, som denne gangen hovedsakelig skilte seg i mengden data (0,5 GB, 1 GB, 2 GB, 5 GB og 20 GB), uavhengig og i forbindelse med telefonsamtaler. De laveste prisene i Polen viste seg å være betydelig lavere enn gjennomsnittet i EU.

EU-rapport om priser på mobilt internett

Landene med det billigste mobilnettet viste seg å være Polen, Romania, Estland Jeg Spania. I sin tur er de dyreste landene Kypros, Tsjekkisk Republikk, malt Jeg Litauen.

Se: Innen tre år vil 100 % polakker ha tilgang til høyhastighetsinternett.
Se: PiS ønsker å kontrollere telefoni og Internett. «Retur av staten i Folkerepublikken Polen»

Fotokilde: Shutterstock, EU-kommisjonen

Tekstkilde: EU-kommisjonen, Telko.in

You may also like