Home » IEM Katowice 2021: Finaler kun online

IEM Katowice 2021: Finaler kun online

by Russell Crowe

Intel Extreme Masters-finalene arrangeres i provinshovedstaden. Schlesia siden 2013. I tidligere år, i slutten av februar eller begynnelsen av mars, trakk de titusenvis av e-sportfans til det lokale Spodek og det tilkoblede europeiske kongresssenteret, og så kampene til de beste live. verdens spillere.

SE OGSÅ: Brasiliansk spiller dømt til 116 års fengsel

Også i fjor forberedte arrangørene IEM-finalene på den stasjonære formelen, som et massivt arrangement. I siste øyeblikk, på grunn av starten på koronavirusepidemien, forbød den schlesiske voivoden publikum å delta i konkurransen. Så spillerne konkurrerte i Spodek og MCK, med tomme tribuner.

IEM Katowice 2021: modifisert formel

I år, i møte med den pågående pandemien, endret arrangørene av ESL-selskapsarrangementet arrangementsformelen. – Takket være fleksibiliteten til vår organisasjon og engasjementet fra våre partnere, organiserer vi arrangementene våre. Som fjorårets IEM viste, til tross for organisatoriske endringer, er publikumsresultatene fantastiske, sa ESL Polska-president Aleksander Szlachetko under tirsdagens konferanse.

Som han påpekte, ble det i fjor på toppen av spillet fulgt av mer enn 1 million seere, og totalt så de mer enn 1,8 millioner timer med sending på 22 språk. «Selvfølgelig vil vi heller være på Spodek Arena og ha en stor messe ved siden av, ha køer med fans og disse følelsene, men jeg håper at selv om vi må vente, så får vi se det,» sa han.

Katowices varaordfører Waldemar Bojarun, som deltok på konferansen, var enig med ham. – Vi venter på at fansen skal komme tilbake til Spodek Arena. På grunn av de store følelsene, men også fordelene for den ødelagte hotell- og cateringindustrien, husket han, og la til at takket være IEM-finalene, som så langt har trukket publikum til byen, har Katowice blitt gjenkjennelig på kartet over Europa.

– Det at Katowice har blitt hovedstaden i e-sport har også tiltrukket mange selskaper fra den allment kjente informasjonsteknologisektoren til Katowice, både fra spillsiden og fra datasentrene og all teknologien relatert, sa Bojarun og nevnte at sist år i provinshovedstaden. fra Schlesia har selskaper som Hyland, Infobip, PubNub og TMF Group åpnet sine sentre.

«Katowice som hovedstaden for elektronisk sport»

– Katowice var en by av kull og stål, og vi glemte ikke de relaterte fasilitetene – forsikret Bojarun, og uttalte at til tross for pandemien, i samarbeid med byen, blant annet med ESL Polska, i området etter gruvedrift i nærheten. imponerende historiske Nikiszowiec arbeiderboliger, et nytt teknologidistrikt og et spill- og teknologisenter er under bygging.

– Hvorfor valgte Katowice e-sport og vant? Vi var de første. Vi er de første og jeg håper det fortsetter slik, pandemien ødelegger den ikke, og det flotte samarbeidet med IEM-arrangørene i Katowice vil fortsette å utvikle seg og det vil fortsette å være hovedstaden i e-sport – konkluderte visepresidenten av byen.

Szlachetko husket at e-sport dukket opp fra Internett, og etter å ha nådd et betydelig omfang, kunne han over tid flytte til offentlige samlingslokaler som Spodek. – Men i den nåværende virkeligheten, ved å være klar over røttene til at e-sport er en nettdisiplin og hovedsakelig rettet mot et nettpublikum, har vi muligheten til å gjøre tekniske og organisatoriske endringer for å oppnå det – sa han.

– Vi implementerer IEM i TV-studioer, inkl. I Katowice, som kalles IEM Production Hub i vår organisasjonsstruktur, har vi bygget et flott senter her, hvor vi lager e-sport for IEM, men også andre arrangementer gjennom året. Den andre delen av produksjonen vår finner sted i Köln – forklarte presidenten for ESL Polska, og sørget for den teknologiske utviklingen av produksjonen og Katowice-aksentene.

IEM Katowice 2021: Hva spiller spillere?

I følge tidligere informasjon fra ESL deltar 24 lag fra hele verden i Counter-Strike: Global Offensive-turneringen, og konkurrerer på en europeisk server fra treningssentrene deres. Turneringen på $1 million spilles i tre stadier: play-in (16.-17. februar), gruppespill (18.-21. februar) og sluttspill (26.-28. februar).

20. februar har turneringene som skal avslutte den årlige StarCraft II ESL Pro Tour-konkurransesyklusen startet. I løpet av dem kjemper 36 spillere fra hele verden om en premiepott på 250 000. dollar og IEM Katowice 2021-trofeet. Arrangementet avsluttes med Warcraft III: Reforged ESL Pro Tour-følgeturneringen, som spilles som en del av DreamHack WC3 Regional Championship fra 4. til 7. mars. Spillere vil konkurrere om premier på 100 000. dollar.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like