Home » Ilze Burkovska-Jakobsen, regissør av «Min favorittkrig», debuterer i en spillefilm/artikkel

Ilze Burkovska-Jakobsen, regissør av «Min favorittkrig», debuterer i en spillefilm/artikkel

by Russell Crowe

Ilze Burkovska-Jakobsens nye spillefilm heter «Spor meg». Det er historien om en bestemor og et voksent barnebarn som bor sammen, mens mellomstadiet i familien har betalt jobb i London. Den nye skuespillerinnen fra Teatro Valmiera Klinta Reinholde og skuespillerinnen fra Nationaltheatret Inta Tirole skal opptre.

Den episodiske hovedrollen spilles av Ģirts Jakovļevs, og det viser seg at det er med denne regissøren har oppfylt et av barndommens ønsker. Hun forklarer: «Girt Jakovlevs øyne. Jeg tror for en del av den latviske befolkningen har det vært Robert Patinson, for andre har det vært vår Jack Nicholson. Jeg er en av dem som vokste opp med karakterene til Ģirts Jakovļevs på latvisk kino. Og ikke benytt anledningen til å be en levende legende om å delta [filmā] – du kan ikke miste dette».

Etter å ha studert filmskaping i Norge, har Ilze Burkovska-Jakobsen med suksess skapt kreative prosjekter både i Norden og i Latvia, og mottatt de første «Big Kristaps» for filmen «Bacon, Butter and My Mom». På sin side oppnådde animasjonsfilmen «My Favorite War», som ble utgitt i 2020, både internasjonal suksess og flere innenlandske «Big Kristaps».

Ilze Burkovska-Jakobsen viker ikke tilbake for å være personlig i filmene sine. Gjelder dette også regissørens siste film? Hun sier: «Jeg tenker på min bestemor, som ikke bare er en verdi i livet mitt, men også et mål for tid. Min bestemor ble født i 1890. Da jeg var barn og bodde hos henne, visste jeg ingenting Og når hun er borte, skjønner jeg bare livserfaringen han hadde.

Det er ofte for sent å finne ut av våre kjære hva som har skjedd med dem og hva de har opplevd.»

Regissørens erfaring var at filmen var vakker, men forferdelig, da han jobbet med skuespillere for første gang på settet.

– Jeg har selvfølgelig alltid vært interessert i skuespillerfilmer, men jeg har manglet motet, jeg mangler selvtilliten til å starte noe, sier Ilze Burkovska-Jakobsen. «Kjernen i regissørens arbeid er at du plutselig føler deg som en maler. Mal med følelsene til skuespillerne, med ansiktene til skuespillerne.»

Filmen er ferdig og skal reise til de første festivalene. Den latviske premieren er planlagt til høsten. Men regissøren utvikler gradvis en idé ikke bare for en ny animasjonsfilm, men også for en spillefilm.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like