Home » Miljøvennlig luksusyacht. «Norge» er en enhet med solseil

Miljøvennlig luksusyacht. «Norge» er en enhet med solseil

by Russell Crowe

Selvfølgelig vil det ikke være den eneste energikilden, men selve ideen til den skandinaviske designeren virker interessant. Yacht av lengde sette 160 m Den var utstyrt med tre elektrohydrauliske master, hvis høyde er mindre enn 100 m. Det totale arealet av lysene må overstige 6 tusen m2og selve overflaten må dekkes med et fleksibelt ark med solcelleceller. Energien som genereres på denne måten vil bli lagret i spesielle akkumuleringsbatterier.


Foto: Kurt Strand Design

Strand Han påpeker også at avviklings- og avviklingssystemet vil bli kontrollert av en enkelt person ved hjelp av knapper, takket være hvilke begge operasjonene kan utføres effektivt (hele prosessen tar ca. 6 minutter) og uten innblanding fra flere besetningsmedlemmer.

For å garantere full uavhengighet til «Norge», bestemte Strand seg for å installere den tre generatormotorer kjører på forskjellige drivstoff. I tillegg til diesel og flytende naturgass, kan enheten bruke hydrogen, som vil bli produsert takket være elektrisitet hentet fra solen. Slik sett ligner «Norge» den modifiserte USV Maxlimer vi nylig skrev om, og Strand bemerker at under ideelle værforhold yachten vil produsere mer energi enn den forbruker.


Foto: Kurt Strand Design

Selve skipet skal betjenes av Et mannskap på 40 personer og har plass til maksimalt 24 gjester, til disposisjon som det er 12 luksuriøse hytte-leiligheter. I den sentrale delen av enheten er det en to-etasjes sirkulær hall og en bar hvorfra passasjerene vil ha tilgang til treningsstudio, spa, strandklubb, basseng, kino, bilgarasje og sykehus. Det vil også være andre fasiliteter om bord (for eksempel en helikopterplass), og prikken over i-en blir «Himmelens heis» på en av mastenesom skal sikre uforglemmelige utsikter.


Foto: Kurt Strand Design

Selvfølgelig er alt dette i konseptfasen for nå, men selve ideen er imponerende. Du kan høre mer om denne typen nysgjerrighet knyttet til nye teknologier i vår podcast – Technically the Thing.

You may also like