Home » Polsk supercup: Jan-Krzysztof Duda – Radosław Wojtaszek. TV-streaming og nettstrømming

Polsk supercup: Jan-Krzysztof Duda – Radosław Wojtaszek. TV-streaming og nettstrømming

by Russell Crowe

Sjakkfans verden over jobber opp appetitten i verdensmesterskapskampen som starter fredag, der Norges Magnus Carlsen skal forsvare tittelen for fjerde gang på rad, denne gangen i en 14-kampers duell med russeren. Niepomniaszczi.

Fans av kongespillet på Vistula lørdag morgen vil være spente på en-dagskampen til de beste polske spillerne i denne disiplinen. Fra kl. 10.00 vil spillerne konkurrere i to økter med hurtig- og blitzsjakk, som vil inkludere: ett parti med et tempo på 10 minutter pluss 5 sekunder, to med et tempo på 5 + 3, og tre med et tempo på 3 + 2. Ved uavgjort, såkalt Armageddon.

– Ideen ble født fra ønsket om å popularisere det virkelige spillet. Det har aldri vært en slik kamp i polsk sjakk, og vi har for tiden to utmerkede spillere rangert blant de førti beste på verdensrankingen. Dette er en god anledning til å feire en slik kamp. Det viktigste er å popularisere sjakk, enda mer slik at Telewizja Polsat gikk med på å sende spillet direkte – sa Dariusz Roubo, president for KS Gwiazda Bydgoszcz sjakkseksjon, til PAP.

Regelverket godkjent av PZSzach fastsetter at den nåværende nasjonale mesteren og konkurrenten med høyest FIDE-kvalifisering vil dukke opp i Super Cup, som vil bli en årlig begivenhet. Jan-Krzysztof Duda (MKS MOS Wieliczka) er rangert som 14. på verdenslisten i november (2756), regjerende polsk mester Radosław Wojtaszek (KS Gwiazda Bydgoszcz) er rangert som 38. (2700).

Begge kom nylig tilbake fra det europeiske lagmesterskapet på slovenske Terme Catez, hvor de sammen med lagkameratene vant førsteplassen på pallen, en bronsemedalje i den åpne turneringen. Individuelt scoret Duda på andreplass på det første brettet – 5,5 poeng fra 8 kamper, og Wojtaszek på det andre scoret 4,5 av 8.

23 år gamle Duda, som vant verdenscuppen i Sotsji i august, ble den første polakken som gikk videre til kandidatturneringen, han er nasjonal mester i 2018. Wojtaszek, elleve år eldre, vant fire mesterskapsgull fra Polen d. fire anledninger (2005, 2014, 2016, 2021).

Premiepotten for lørdagens kamp er PLN 20 000, hvorav PLN 12 000. vil motta vinneren og åtte blir taperen.

Hoveddommer blir Andrzej Filipowicz, som dømte blant annet verdensmesterskapskampene til Garri Kasparov med Vladimir Kramnik (2000) og Magnus Carlsen med Viswanathan Anand (2014).

Sending av Duda – Wojtaszek-kampen på lørdag på Polsat Sport og Polsat Box Go. Starter kl 09:50.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like