Home » Rastorguyev diskvalifisert i 18 måneder, OL i Beijing gjenstår

Rastorguyev diskvalifisert i 18 måneder, OL i Beijing gjenstår

by Russell Crowe

Latvias fremste skiskytter, Andrejs Rastorgujevs, er diskvalifisert i 18 måneder for brudd på antidopingreglene, melder idrettsdomstolen.

Diskvalifikasjonen trådte i kraft 11. mars i år og avsluttes i september neste år, og det er derfor OL i Beijing tar den.

Han har også kansellert alle resultater oppnådd etter 1. juli 2020, så Rastorgujev mister tittelen europamester på individuell distanse. Den latviske skiskytteren har 21 dager på seg til å anke dommen.

I mars ila Biathlon Integrity Unit (BIU) en midlertidig diskvalifikasjon for den 33 år gamle utøveren for ikke å ha vært på de varslede stedene tre ganger i løpet av en 12-måneders periode og ikke vært tilgjengelig for dopingkontroll. På idrettsutøverens anmodning henviste BIU saken til CAS, som utnevnte voldgiftsdommere som dannet en disiplinærkommisjon for å behandle saken.

Rastorguyev tilskrev bruddet på antidopingregelen til en teknisk feil. I en uttalelse fra mars understreket skiskytteren at IBUs avgjørelse ikke var en total overraskelse, men heller at han gledet seg til å høre den og vurdere alle fakta.

I følge World Anti-Doping Code er utøveren ansvarlig for riktig og nøyaktig plassering. Brudd på slike regler kan medføre diskvalifikasjon tilsvarende doping.

Som angitt i IBUs integritetsreglene, hvis en idrettsutøver blir funnet skyldig, er maksimumstiden for denne typen brudd to år med diskvalifikasjon med mulighet for å redusere den til ett år. Diskvalifikasjonsperioden kan forkortes ved å bestemme graden av utøverens feil.

Rastorgujev avsluttet verdenscupsesongen 2020/2021 på plass 30. I andre halvdel av sesongen vant han et vellykket verdensmesterskap og vant gull på den individuelle distansen i EM.

You may also like