Home » Russland nærmer seg VM, Kroatia har tapt poeng. Ubetalelig seier for nordmennene [WIDEO]

by Russell Crowe

De neste kvalifiseringskampene til VM i Qatar ble spilt mandag. Russerne og nordmennene vant blant annet uvurderlige seire. Derimot tapte Kroatia poeng i møtet med Slovakia.

Gruppe H.

Resten av teksten under videoen.

«Sborna» kunne ikke regne starten på årets kvalifisering som en suksess. Nylig går imidlertid laget som skuffet over EURO 2020 fra en seier til en annen.

Mandag oppnådde russerne en uvurderlig seier i bortekampen med Slovenia. I første omgang scoret Igor Diveyev og Geiorgij Dzikiya mål for gjestene.

Slovenerne prøvde å svare og Josip Ilicić scoret et kontaktmål i første omgang. De hadde imidlertid ikke råd til flere verter, som definitivt gikk glipp av sjansen til å nå sluttspillet.

Russland

Russerne har nitten poeng og inntar førsteplassen på tabellen. De overgikk kroatene, som kun uavgjort 2:2 i en spennende kamp med Slovakia.

Verdenstoer foran eget publikum måtte ta igjen tap to ganger. Først svarte Kramarić på Schranz sitt mål, men Lukas Haraslin ga gjestene ledelsen før pause.

Etter pause tok Luka Modrić saken i egne hender. Real Madrid-spilleren ledet uavgjort. I det 83. minutt var det stor glede i Osijek, men det varte ikke lenge, Vlasics mål ble underkjent etter en VAR-analyse for offside.

Kroatia
Slovakia

Gruppe G

I gruppe G er lederne fortsatt nederlenderne, som ikke hadde noen problemer med å slå Gibraltar. Det er imidlertid verdt å merke seg at den gjestende keeperen klarte å redde en Memhisa Depay-straffe.

FC Barcelona-spissen viste fortsatt en dobbel i første omgang, han hadde også to assist gjennom hele kampen. Van Dijk, Dumfries, Danjuma og Malen la også til en hit.

Nederland
Gibraltar

Den uvurderlige seieren fikk nordmennene, som allerede er i sluttspillet med én fot og fortsatt kan kjempe om direkte opprykk. Før hjemmepublikummet slo de Montenegro 2-0.

Mohamed Elyounoussi ble helten, og scoret et mål i det 29. minutt av kampen og avsluttet motstanderne i tilleggstid. Det skandinaviske laget er to poeng bak Nederland, og de ligger også to «øyne» foran Tyrkia.

Norge
Montenegro

Bosphorus-spillere mistet nesten muligheten til å spille for Qatar mot Latvia. I det 70. minutt scoret Merih Demiral sitt eget mål.

Irriterte over dette svarte tyrkerne raskt med Dursuns scoring, men måtte skjelve for seier til slutt. Det var først i det 98. minutt at Burak Yilmaz scoret tre poeng ved å bruke et straffespark.

Latvia
Tyrkia

Gruppe E

Belgierne, som spilte i Nations League forrige uke, er på toppen av gruppe E. Bak dem er det fortsatt hard kamp om andreplassen.

Foreløpig er de okkupert av tsjekkerne, som møtte det svakeste Hviterussland i hele feltet og vant 2-0. Det gjestende lagets første fiolin ble spilt av Patrik Schick, som scoret og assisterte.

Hviterussland
Tsjekkisk Republikk

Walisiske spillere har samme poeng som våre sørlige naboer, men britiske spillere har en kamp mer å spille enn tsjekkere.

Esterne fant ikke en oppskrift på Gareth Bale og selskapet mandag. Det ble bare ett mål i hele kampen – Kieffer Moore scoret i det 12. minutt på Aaron Ramseys innlegg.