Home » Tomas Podstawski overrasket Pogoń-fansen. Skal spille i Norge [ZDJĘCIA]

Tomas Podstawski overrasket Pogoń-fansen. Skal spille i Norge [ZDJĘCIA]

by Russell Crowe

Han skulle gå til Jagiellonia Białystok, Raków Częstochowa ble snakket om og den beste sjansen var å reise tilbake til Portugal. Tomas Podstawski, 26, fant endelig en ny klubb og overrasket alle veldig.

Tomas Podstawski kom til den norske klubben Stabaek IF, for tiden rangert som 16. (sist) i den norske Eliteserien. På 18 kamper scoret laget 13 poeng og tapte tre poeng til en sikker plassering. Podstawski vil hjelpe seg selv å redde seg fra arven. Du kan debutere denne helgen, i Sandefjord.

Stabaek er en veldig forfølgende klubb. I sesongen 2018/19 var den andre treneren der Kazimierz Sokołowski, som spilte for Pogoń på 1980-tallet (218 kamper og 26 mål) og gjorde 2 opptredener for det polske landslaget. Etter å ha forlatt Polen dro Sokołowski til Østerrike, og på midten av 1990-tallet til Norge og bosatte seg der. Sønnen Tomasz gjorde karriere der, han spilte til og med en gang på det norske landslaget og er nå en av Stabaeks ungdomsvoktere. På grunn av helseproblemer har Tomasz Sokołowski allerede avsluttet fotballkarrieren, selv om han er 37 år gammel. Fokus er på treneren.

Podstawski var tilknyttet Pogoń i tre år. Den tidligere Portugal-ungdommen flyttet til Szczecin etter starten av sesongen 2018/19. Han debuterte i kampen mot Górnik Zabrze (31. august 2018), og fikk raskt en plass i troppen som en defensiv midtbanespiller. Med ham glemte Pogoń krisen i starten av ligaen og hoppet til pallen. Det var Podstawskis beste periode i klubben vår. De påfølgende rundene var ikke så vellykkede, og i forrige sesong var han allerede innbytter for Damian Dąbrowski. Totalt spilte han 77 kamper på PKO Ekstraklasa, og scoret 3 mål.

I juni endte kontrakten hans med Pogoń, som klubben ikke ønsket å forlenge. Han døde sammen med blant andre Adam Frączczak (nå kjemper for ligaen med Korona Kielce), Santeri Hostikka (finnen kom tilbake til hjemlandet og spiller i det sterke HJK Helsinki) eller David Stec (han returnerte til Østerrike og spiller regelmessig ).

Video

You may also like