Home » Verdensmesterskapet i 2022 – Van Gaal likte rullestoloppgraderingen …

Verdensmesterskapet i 2022 – Van Gaal likte rullestoloppgraderingen …

by Russell Crowe

Det nederlandske fotballaget kommer tilbake for å spille verdensmesterskapet etter åtte år. De fikk opprykk ved å vinne den siste kvalifiseringskampen med Norge (2-0), som ble innledet av en smertefull ulykke av Louis van Gaal. Konsernsjefen ledet teamet fra tribunen sittende i rullestol.

Den 70 år gamle treneren i løpet av sin lange karriere var helten i mange spektakulære begivenheter, oppnådde mange suksesser, men bilder fra tirsdagens kamp vil gå ned i historien, ikke bare i nederlandsk fotball.

Van Gaal ledet «Oranje»-laget fra tribunen på De Kuip stadion i Rotterdam, ved å bruke mobiltelefon og i tillegg sitte i rullestol, i stedet for fra benken. Søndag, da han forlot sykkelen etter en tur, falt han, skadet hoften alvorlig og klarte ikke å gå.

Etter sluttsignalet ble han imidlertid ført fra tribunen til garderoben og feiret med spillerne.

«Gutta innså den taktiske planen fantastisk. Og så var det bare å klappe og drikke champagne sammen,» sa van Gaal.

Han innrømmet imidlertid at når det var 0:0, ristet han av resultatet. Vertene tok ledelsen etter Steven Bergwijns mål først i det 84. minutt, og Memphis Depay scoret resultatet i tilleggstid, som markerte den 12. kvalifiseringsrunden og sammen med Englands Harry Kane var den mest effektive.

«Jeg var redd for at vi kunne mislykkes,» innrømmet han på nederlandsk TV. Dette ble vurdert til å være en uvanlig uttalelse for den tidligere treneren, kjent for sin enorme selvtillit og til og med selvrettferdighet. Ajax, Amsterdam, Barcelona, ​​​​Bayern München eller Manchester United.

Troen på nederlendernes evner ble rystet av fraværet av EM 2016 og verdensmesterskapet i 2018. De returnerte til de store begivenhetene i årets europamesterskap, men ble eliminert i 16-delsfinalen med Tsjekkia. De kunne ha sikret seg opprykk til VM i Qatar noen dager tidligere, men slapp inn to mål på slutten av kampen med Montenegro, og vant 2-0. Og så fikk van Gaal et hoftebrudd.

«Vi måtte raskt finne et svar på hva som skjedde på lørdag og det gjorde vi. Vi skal til VM og det er synd at Qatar-turneringen bare er et år unna» – innrømmet kapteinen for «Orange». Virgil van Dijk.

Nederlenderne har fortsatt talentfulle spillere, men de kan ikke forholde seg til de store suksessene til Johan Cruyff eller Marco van Basten. Derfor er det, til tross for opprykk, en del skepsis i media.

«Vi skal ikke til Qatar som favoritter, men som outsidere», vurderte avisen «De Telegraaf», og avisen «De Volkskrant» bemerket at kampen som ble presentert mot Norge i lange fragmenter «var fryktelig kjedelig».

«Det virket som om laget spilte sammen for første gang, og dette arbeidet var utmattende», ble det skrevet.

Van Gaal har også ulike erfaringer i verdenscupen. I 2001 kunne han ikke kvalifisere seg til sluttfasen av turneringen med store spillere som Marc Overmars eller Patrick Kluivert. I 2014, i Brasil, kom «Oranges» til finalen, noe som var en stor overraskelse på den tiden, for bortsett fra Arjen Robben hadde de ingen store stjerner.

Neste år i Qatar får van Gaal muligheten til å krone sine treningsprestasjoner, fordi han selv ikke er i tvil om at dette blir karrierens siste mesterskap (PAP).

pp / hva /

You may also like