Home » Vil Russland angripe Ukraina? Radosław Fogiel kommenterer dette

Vil Russland angripe Ukraina? Radosław Fogiel kommenterer dette

by Russell Crowe

Ifølge tyske journalister hadde Vladimir Putin ennå ikke bestemt seg for å angripe sin vestlige nabo. Rapporter indikerer imidlertid at Kreml har lenet seg mot det alternativet siden april i år.

Amerikansk og ukrainsk etterretning hadde allerede informert Polen om Russlands planer om å invadere Ukraina. Operasjonen vil finne sted i de første månedene av 2022.

Fogiel om Biden-Putin-møtet

USAs president Joe Biden og Russlands føderasjonsleder Vladimir Putin vil holde en videosamtale om situasjonen i Ukraina tirsdag.

På spørsmål i polsk radio innrømmer Radosław Fogiel at amerikansk side ikke tok kontakt med Polen i denne saken. – Dette er selvfølgelig avgjørelsen til president Biden som ble kontaktet i denne saken. Han kontaktet ikke Polen, han kontaktet ikke Italia, han kontaktet ikke Litauen, han kontaktet ikke Spania, Danmark, Norge eller Sverige. Det ser faktisk ut til at vårt perspektiv kan være verdifullt, men vi vil ikke pålegge noen noe – sa politikeren.

Nestlederen i PiS legger til at det er forvirrende at Biden-administrasjonen igjen prøver å møte den russiske presidenten.

– Spørsmålet er hva som er resultatet av dette. Spiller Putin et spill? Vi fikk veldig interessant informasjon for noen dager siden. [że Putin planuje zająć 2/3 Ukrainy] rapportert av den tyske avisen Bild. Spørsmålet er om de var tilfeldige eller en del av en større plan, og fremfor alt er det et spørsmål om hva som vil følge av denne samtalen – sa Fogiel i et intervju med radio Jedynka.

Invasjon av Ukraina

For tiden vil mer enn 90 000 mennesker være stasjonert på grensen mellom Ukraina og Russland. soldater fra den russiske føderasjonen med utstyret deres.

«I flere dager nå har Kreml fryktet at en krig med Ukraina er uunngåelig hvis regjeringen ikke gir opp sine påståtte planer om å ta tilbake den russisk-okkuperte Donbas og Krim knyttet til Russland. NATO ville også måtte» garantere «at Ukraina vil aldri bli medlem av Alliansen Trekk tilbake våpnene som angivelig er i Ukraina for å unngå en krig i denne regionen «- skrev avisen» Bild «.

En tysk avis siterte i sin artikkel uttalelsene til en person presentert som en høytstående russisk tjenestemann. Etter hans mening «ligger planene om å invadere Ukraina i en skuff». Som militæret bemerket, «Putin har ennå ikke bestemt seg for om de vil bli implementert.» Denne typen informasjon vil være kjent fra midten av oktober. Den amerikanske CIAs utenlandske etterretningsbyrå snappet dem opp fra russisk militærkommunikasjon og rapporterte det først til deres egen regjering. Deretter formidlet han nyhetene til NATO. Washington Post rapporterte dette for første gang, og uttalte at «Putin kunne sende 175 000 soldater til utlandet.»

Les også:
Lukasjenka: Situasjonen i Ukraina vil bli løst etter nyttår
Les også:
Sheremetev: Visjonen om russisk politikk er rettet mot Polen

You may also like